Blogg

Välkommen till min blogg

 • Gästbloggare
  Idag har jag äran att ha en gästbloggare Sabine Mickelsson. Sabine Mickelsson är författare, skrivarkurslärare och dansfantast. Hon är aktuell med flera noveller, bland annat Stenhjärtat i antologin Det var inte jag! samt Av eld och Is och Tomtar på loftet i julsamlingen Jul igen. Hon brinner för att skriva om svåra ämnen som ensamhet, och hur man kan ta sig förbi svårigheterna genom att hitta sina styrkor. Sabine finns på Instagram och Facebook under namnet @authorsabinem. Du är också varmt välkommen att besöka hennes hemsida http://www.sabinemickelsson.com. —————— Om att hitta ljus i mörkret Det har varitFortsätt läsa ”Gästbloggare”
 • Inspiration
  Nu är jag riktigt inspirerad att skriva igen. Igår fick jag en bok som jag blev väldigt förtjust i sättet den var skriven på och det var ”Sensitivt ledarskap”. Fick lite tankar om hur jag själv kan lägga upp det. Idag har jag haft en otrolig dag med intervjuer med tre fantastiska musiker och sångare som ett underlag till min bok. Jag har pratat med Sandra Estberg och Danne Strandberg från Martinez orkester och Mia Sandström Gabrielsson i Mickeys orkester. Mycket trevliga samtal om hur det är att vara dansbandsmusiker, hur pandemin påverkat och vilka positiva hälsoeffekterFortsätt läsa ”Inspiration”
 • Intervjuer
  Att göra research för en bok kan vara jobbigt ibland men också väldigt kul. Som till exempel att få intervjua så trevliga musiker och dansare som jag har fått göra. Idag hade jag kontakt med Jörgen Olsson i Micke Ahlgrens orkester och fick höra hur han började spela musik. Mycket trevligt samtal. Tidigare har jag intervjuat Andreas Jansson i Jansson orkester, Micke Ahlgren i orkestern med samma namn och Mona G som har varit med i flera band. Jag har också fått svar skriftligt av några musiker som Kent och Petter från Micke Ahlgrens. Fler intervjuer kommerFortsätt läsa ”Intervjuer”
 • Läsa andras böcker
  Det har varit lite trögt för mig att skriva så här i slutet av veckan och för att få inspiration började jag söka information på Internet om dans som är det jag skriver om. Jag hittade då information om Bengt Starrin som är forskare och som skrivit om dans. Jag tog mot till mig och skickade ett Messengermeddelande där jag frågade Bengt Starrin om han har några tips för min bok. Han kom med tips på tre böcker till mig. En som han själv har skrivit tillsammans med Lena Starrin, antoloin ”Kultur och folkhälsa” av Bojner HorwitzFortsätt läsa ”Läsa andras böcker”
 • Att skriva
  Att skriva är underbart och avkopplande men kan också vara lite stressande om du känner att du inte kommer på något att skriva. I den situationen var jag den här veckan och funderade på hur jag skulle lösa detta. Då är alla kontakter jag fått genom Facebook. Instagram och olika digitala kanaler väldigt viktiga för mig. Det är fantastiskt hur många trevliga och underbara författare, skribenter och läsare det finns som peppar till max. Det som fungerade för mig när det gick trögt var att flödesskriva. Bara skriva ner allt jag kom på. Det behövde inte handlaFortsätt läsa ”Att skriva”

%d bloggare gillar detta: